HEWI be iconic, be colourful

News 20 June 2023 CitroenAir CZ

Dizajnové ikony vždy zapôsobia. Robia to už desaťročia a po niekoľkých úpravách môžu vyzerať rovnako mlado, sviežo a inovatívne ako v čase svojho vzniku.

Vytvorenie dizajnovej ikony nie je jednoduché. Vďaka našej sérii 477/801 sa spoločnosti HEWI podarilo vytvoriť skutočnú klasiku, ktorá je teraz obnovená so vzrušujúcimi farebnými kombináciami: séria 477/801 prináša do architektúry ešte viac emócií a farieb.

be healing

Každý vie, ako môže cielené použitie farieb ovplyvniť pocit pohody v miestnosti. Môžu posilniť regeneračné procesy, vytvoriť pocit bezpečia alebo uvoľňujúce prostredie bez stresu.

Kombináciou farieb koralovej, modrej aqua a čistej bielej vytvorila spoločnosť HEWI ideálnu paletu farieb pre zdravotnícke budovy. Tieto výrobky sú k dispozícii v matnom aj lesklom vyhotovení. Ak je niečo farebne zvýraznené, toto zvýraznenie môže signalizovať používanie a podporovať intuitívne používanie. To je obzvlášť dôležité napríklad pre ľudí s obmedzeným zrakom, ktorým môžu farebne zvýraznené výrobky umožniť lepšiu orientáciu.

Farebná kombinácia v priestoroch určených na starostlivosť vytvára príjemnú atmosféru vďaka súhre rôznych prvkov a ich farebných akcentov.

Na jednej strane je prízvuk jemný a upokojujúci, na druhej strane revitalizujúci. Dokonalá rovnováha.

Kľúčom k návrhu série HEWI 477/801 pre zdravotnícke budovy bol koncept “liečivej architektúry”. Ide o myšlienku, že spôsob, akým sú navrhnuté zdravotnícke budovy, má vplyv na fyzickú a duševnú pohodu pacientov, ako aj rodinných príslušníkov a personálu. “Liečivá architektúra” zahŕňa dizajn stien a podláh, výskyt svetla, akustiku, tvar miestnosti a nábytok.

 

HEWI ICONIC | Serie 477/801 Care

be wild, be happy, be playful

Pre materské školy, denné centrá a detské nemocnice ponúka spoločnosť HEWI dve špeciálne prispôsobené farebné kombinácie s prirodzene vyzerajúcimi odtieňmi jablkovo zelenej, májovo zelenej, koralovej a kombináciou modrej aqua, oceľovo modrej a jablkovo zelenej, vďaka ktorým je prostredie na učenie atraktívne a deti ho vnímajú ako výchovné.

Jablkovo zelená, májovo zelená a koralová

Svetlé, jasne zelené tóny navodzujú pocit uvoľnenia a harmónie.
Blízkosť prírody vyvoláva pocit živosti a bezpečia a v kombinácii s teplým koralovým tónom prináša pocit harmónie.

Najmä v súvislosti s nezávislosťou detí zohrávajú dôležitú úlohu hygienické zariadenia vhodné pre deti. Jednotný, farebne zladený koncept je nielen priateľský a navodzuje u detí pocit pohody, ale uľahčuje im aj orientáciu.

Modrá aqua, oceĺovo modrá a jablkovo zelená

Jasné, veselé odtiene modrej farby podporujú koncentráciu a majú upokojujúci účinok. Pocit otvoreného mora vyžaruje pokoj. Veselý zelený tón dodáva akcenty.

Systém HEWI 111 je klasický dizajn kovania, ktorý sa používa v mnohých materských školách a jasliach. Rukoväť z vysokokvalitného polyamidu je mimoriadne robustná. Jej okrúhly tvar minimalizuje riziko poranenia a vďaka veľkému polomeru ju detské ruky ľahko uchopia. Je k dispozícii v 16 farbách HEWI vrátane výrazných farieb, ako je vodná modrá alebo jablkovo zelená, ktoré vytvárajú príjemnú atmosféru.

Riešenia pre materské školy a centrá dennej starostlivosti musia spĺňať niekoľko požiadaviek. Musia byť trvalo odolné voči veľkým zaťaženiam, a preto musia byť robustne navrhnuté. Spoločnosť HEWI ponúka výrobky na mieru pre konkrétne požiadavky zariadenia, od dverí až po kúpeľne.

HEWI ICONIC | Serie 477/801 Education & Kids | Aqua Blue

 

be classy

Inšpirovaný jasnou geometriou bol vytvorený rozsiahly systém dávkovačov v modernom dizajnovom jazyku. Výrobky kombinujú zaoblené hrany a farebné rámové prvky. Farebný rámový prvok je k dispozícii v lesklom vyhotovení vo všetkých 16 farbách HEWI a v matnom vyhotovení v 5 farbách.

Vďaka svojej robustnosti a odolnosti sú ideálne pre verejné budovy, ako sú školy alebo opatrovateľský sektor.

Ak máte záujem o tento alebo iné produkty HEWI pre váš projekt, neváhajte nás kontaktovať;

Viac informácií o produktoch Iconic nájdete aj v tomto katalógu spoločnosti HEWI.

Brochure

HEWI Iconic

Kolekcie

Viac informácií

O HEWI

Design Comfort Care – Design Comfort Care. Spoločnosť HEWI už viac ako 90 rokov vyvíja produkty, ktoré vždy riešia individuálne... Viac »